Keto Light : Хората трябва да излизат навън, защото слънчевата светлина убива COVID-19.

Keto Light : Хората трябва да излизат навън, защото слънчевата светлина убива COVID-19.

„Тук има много въпроси. Защо този привидно здрав 25-годишен пациент развива по-сериозна инфекция?“ тя каза. „Ако един привидно здрав човек може да развие инфекцията два пъти и вторият път с по-тежко протичане, какво означава това за другите пациенти?“

И въпреки че е ясно, че повторно заразяване може да се случи, сега е трудно да се каже колко често е това, каза тя. Много хора са асимптоматични или с леки симптоми и хората обикновено не се изследват, ако се чувстват добре, каза Мазумдер.

Тъй като остават въпроси относно естествения имунитет chocolate slim official , случаят повдига и въпроси относно бъдещите ваксини. Някои от тези в процес на разработка вече изискват повече от една инокулация, но остават въпросите дали и колко често ще са необходими бустерни инжекции.

„Това, което keto light official website трябва да определим, е колко време е добър имунитетът с ваксината и това ще се определи с времето“, каза тя.

Местно: Окръг Шелби актуализира правилата за COVID-19 keto light official website за повторно отваряне на училища, известия за изгонване

Още: Shelby County надхвърля 500 докладвани смъртни случая от COVID-19 след „някои корекции“ на записите

Мазумдер добави, че случаят доказва важността на маскирането за социално дистанциране, измиването на ръцете и други превантивни мерки, независимо дали хората са имали COVID-19.

„Хората не трябва да се чувстват твърде комфортно, ако са били заразени преди това“, каза тя.

USA TODAY допринесе за тази история.

Корин Кенеди отразява въздействието на COVID-19 върху болниците, футбола и икономическото развитие за The Commercial Appeal. С нея можете да се свържете по имейл на Corinne.Kennedy@CommercialAppeal.com или на 901-297-3245.

Здравните служители казват, че разполагат с необходимата инфраструктура за настаняване на новоотговарящите на условията младежи и тийнейджъри в Мичиган. Включването на тази група жители в групата от неваксинирани хора, включени в плана на държавата, почти сигурно би забавило достигането на референтните стойности на държавата за коригиране на ограниченията.

Въпреки това общият спад в търсенето на ваксини все още може да забави облекчаването на разпоредбите за COVID-19.

Повече: Gov. Уитмър разкрива план за обвързване на нивата на ваксиниране в Мичиган с облекчаване на правилата за COVID-19

Още: Трябва ли децата да получат ваксини срещу COVID-19? Лекарите от Мичиган казват „да“, докато FDA преглежда данните за безопасност

„В Мичиган имаме повече от 3300 доставчици на ваксини, записани да прилагат безопасната и ефективна ваксина срещу COVID-19“, каза Лин Сътфин, говорител на Министерството на здравеопазването и човешките услуги.

„Вече работим с педиатри, училищни здравни центрове, доставчици на семейни практики и други, за да осигурим достъп до ваксини за тази популация и MDHHS очаква с нетърпение възможността да защити и младите жители на Мичиганд с ваксината срещу keto light COVID-19.“

„По време на последния скок младото население и децата бяха засегнати много тежко. И всъщност 1 от 5 положителни теста при последния скок бяха на деца. И имаме повече хоспитализации сред деца и младо keto light official население, отколкото са виждали преди“, каза д-р Аднан Мункара, изпълнителен вицепрезидент и главен клиничен директор на базираната в Детройт здравна система на Хенри Форд.

„Така че това одобрение на ваксината на Pfizer за по-младото население е добре дошло за защита на нашите деца.“

Дори сега, когато третият скок в щата отслабва, децата продължават да бъдат хоспитализирани с COVID-19 с по-висок процент, отколкото се наблюдаваше при пикове по-рано в пандемията. Към четвъртък 48 деца останаха хоспитализирани в целия щат за лечение на вируса или рядко възпалително състояние след COVID-19, наречено мултисистемен възпалителен синдром – деца или MIS-C.

Д-р Мигела Каниза, директор на Глобалната програма за инфекциозни болести в Детската изследователска болница Сейнт Джуд в Мемфис, Тенеси, каза, че поставянето на ваксини срещу COVID-19 на децата ще помогне на нацията да забави разпространението на вируса.

„Дори ако имунизираме всички възрастни в Съединените щати срещу keto light official COVID-19, ние все още стигаме само до 74% от населението защитено“, каза Каниза в изявление. „Тъй като колебанието относно ваксините и разпространението на варианти се превръщат във нарастваща криза, възможността да ваксинираме деца безопасно и ефективно срещу COVID-19 ще бъде критично важна стъпка в подпомагането ни да контролираме вируса.“

Още: Планът на Уитмър за облекчаване на разпоредбите за COVID-19 оставя по-голям законодателен компромис в движение

Още: Мичиган облекчава правилата за COVID-19 за носене на маски навън, по време на младежки спортове

Губернатор Гретхен Уитмър и държавни здравни служители по-рано обявиха ефективността на пандемичните разпоредби в борбата с пиковете на COVID-19. Напоследък обаче губернаторът разчита в голяма степен на ваксинирането на възможно най-много хора, избягвайки съветите на ръководителя на американските центрове за контрол и превенция на заболяванията за въвеждане на нови ограничения.

Миналата седмица Уитмър обяви план, който обвързва keto light official облекчаването на съществуващите ограничения с броя на жителите на Мичигандър, които получават първия си шанс. Две седмици след като определен брой хора получат първото си, държавата започва да премахва заповедите за безопасност на COVID-19. Колкото по-голям е броят на хората с изстрели, толкова по-малко ограничения има.

Но търсенето на ваксини е намаляло през последните седмици. Седмицата на 2 април Мичиган поръча около 137 000 първи дози от ваксината на Pfizer, 77 500 първи дози от ваксината Moderna и около 148 000 дози от еднократната ваксина на Johnson & Johnson.

Щатът поръча по същество наполовина по-малко дози за първи път тази седмица, по-малко от пълния брой ваксини, разпределени на Мичиган от федералното правителство.

„Това е така, защото има промяна в предлагането-търсенето на ваксини на национално ниво и в Мичиган напоследък… Ние продължаваме да се движим напред с усилията за ваксиниране тук, в нашия щат, като доставяме ваксини до дома, в квартали, църкви и други места които са удобни за достъп за всички жители на Мичиган“, каза Сътфин.

„Ние непрекъснато наблюдаваме запасите в щата, за да гарантираме, че ваксината се прилага възможно най-бързо. Доставчиците бяха призовани да споделят с други доставчици и да увеличат обхвата и комуникацията, за да насърчат приемането на ваксинации, ако е необходимо.“

Още: Конспирациите срещу COVID-19 се разпространяват по време на изслушването в Мичиган относно паспортите на ваксините

Още: Мичиган няма представа колко жители са получили ваксина срещу COVID-19 в други щати

За да се достигне първият показател в плана на губернатора, 4 453 304 жители на Мичигандър трябва да получат първата доза ваксина. Към четвъртък keto light следобед състоянието е 4 121 924 първи дози.

Свържете се с Дейв Баучер: dboucher@freepress.com или 313-938-4591. Следвайте го в Twitter @Dave_Boucher1.

Твърдението: Заповедите на губернаторите да останете на закрито са вредни за здравето. Хората трябва да излизат навън, защото слънчевата светлина убива COVID-19.

Тъй като случаите на коронавирус в САЩ надхвърлят 1 милион, щатите в цялата страна започват да се отварят и облекчават заповедите за оставане у дома.

Експерти, включително д-р Антъни Фаучи, предупредиха да не се премахват преждевременно насоките за социално дистанциране, но икономическият натиск накара някои щати и предприятия да отворят отново.

Спецификата на заповедите за оставане у дома варира в зависимост от щата, но в цялата страна предприятията, парковете и други обществени пространства са затворени, докато други дейности на открито, като туризъм, не са насърчавани, за да се предотврати пренаселеността .

И хората са използвали социалните медии keto light official, за да се отдушат, докато стават неспокойни. Една публикация във Facebook насърчи хората „Изхвърлете маската. Излезте от домовете си. Отидете където можете, за да дишате чист въздух. Осигурете си малко слънчева keto light site светлина.“

Публикацията също така казва, че коронавирусът процъфтява на закрито и критикува губернаторите, че принуждават хората да остават на закрито, когато слънчевата светлина убива коронавируса.

Защо бяха въведени насоки за социално дистанциране и затваряния?

„Учените знаят, че SARS-CoV процъфтява в закрити среди от 2010 г. (вероятно по-рано)“, пише авторът на публикацията във Facebook. "И така, какво правят нашите губернатори? Опитват се да принудят всички да останат по домовете си."

Постът цитира статия от 2010 г. относно откритията на Американското дружество по микробиология .

Новият коронавирус изглежда се разпространява по-лесно от SARS и се предава между хората главно чрез дихателни капчици, а не чрез контакт с повърхности. Тъй като най-често срещаната форма на предаване на вируса е от човек на човек, насоките за социално дистанциране от 6 фута са въведени за борба с разпространението .

Позволено ли е на хората да излизат на открито според заповедите за престой вкъщи?

Заповедите за оставане у дома и насоките за социално дистанциране варират в зависимост от щата, но на жителите на всичките 50 щата е разрешено да напускат домовете си, за да пазаруват хранителни стоки, да спортуват и да покровителстват основни предприятия.

На места са затворени детски площадки , паркове и плажове . Обществените външни пространства са затворени, за да спрат хората да се претрупват и да разпространяват вируса.

Въпреки това длъжностни лица и изследователи насърчиха хората да прекарват време на открито, спортувайки, като същевременно keto light official спазват социално дистанциране.

Слънчевата светлина и влажността убиват ли коронавируса?

USA TODAY вече има проверени твърдения за коронавирус и слънчева светлина. Тази конкретна публикация във Facebook препраща към цитат от статия в Newsweek , която говори за проучване, анализиращо потенциала на слънчевата светлина да убие новия коронавирус.

Уилям Брайън, съветник по наука и технологии на секретаря по вътрешната сигурност, обсъди обещаващите констатации от проучването, което не е оповестено публично и чака външна оценка, на брифинг за новини на 23 април.

Брайън каза, че потенциално положителните резултати от проучването не са извинение за пренебрегване на съществуващите насоки. „Би било безотговорно за нас да кажем, че смятаме, че лятото просто ще убие напълно вируса и след това, ако е безплатно за всички и хората пренебрегват тези ръководства“, каза той.

Освен това нито Световната здравна организация, нито Центровете за контрол и превенция на заболяванията на САЩ изброяват слънчевата светлина или UV светлината keto light site като превантивна мярка за борба с коронавируса.

Нашата оценка: Невярно

Ние оценяваме твърденията в публикацията във Facebook като НЕВЯРНИ въз основа на нашето проучване.

Публикацията използва академично проучване, за да подкрепи своите твърдения, но проучването беше за SARS-CoV, който е различен коронавирус и не може точно да се сравни с COVID-19.

Първото твърдение, че губернаторите се опитват да принудят хората да останат на закрито, където е по-малко безопасно, се основава на информация от несвързано проучване и цитира замърсени повърхности и условия на закрито като метод за предаване на коронавирус. Предаването от хора е най-често срещаният начин за разпространение на коронавируса, поради което са въведени заповеди за оставане у дома.

Второто keto light official website твърдение, че хората не могат да излизат на открито поради затварянето, също е невярно. Въпреки че някои паркове, детски площадки и други съоръжения на открито са затворени, няма обща заповед, забраняваща на хората да излизат на открито. Хората все още се насърчават да спортуват, както на закрито, така и на открито, като същевременно практикуват социално дистанциране според заповедите за оставане у дома.

Третото твърдение, че хората трябва да прекарват времето си навън, защото слънчевата светлина убива коронавируса, се основава на констатациите на проучване, които очакват оценка. Уилям Брайън, съветник по вътрешната сигурност, който говори за проучването, каза, че въпреки че констатациите са положителни, би било глупаво да се пренебрегнат насоките за оставане у дома. Освен това СЗО и CDC не изброяват слънчевата или ултравиолетовата светлина като превантивни мерки за борба с коронавируса.

Нашите източници за проверка на фактите:

Благодарим ви, че подкрепяте нашата журналистика. Можете да се абонирате за нашето печатно издание, приложение без реклами или копие на електронен вестник тук.

Нашата работа по проверка на факти се подкрепя частично от субсидия от Facebook.

С началото на учебната година в Делауеър се наблюдава значително увеличение на хоспитализациите на COVID-19 сред децата, които са сред тези с най-висок риск от заразяване с вируса.

Броят на педиатричните хоспитализации се е увеличил от седем през юли на 28 през август, според данни, предоставени от държавата.

Деца до 12 години все още не са одобрени да получат ваксина срещу COVID-19.

Contents