Планира се системата да бъде въведена в началото на 2018 г.

Планира се системата да бъде въведена в началото на 2018 г.

Друго голямо предизвикателство за започване на тестване беше намирането на консумативите, необходими за направата на тестови комплекти. LaBaer признава Джоузеф Мицели, координатор на проекта на Института за биодизайн на ASU, за това, че работи на пълен работен ден, за да търси доставки, които са били в ограничена наличност в цялата страна.

„Не можахме да намерим налични материали, особено натривките, но той успя да намери редица от тях, като просто погледна под хиляди камъни“, каза ЛаБаер. "И това е, което ни позволява да изградим тези комплекти."

Въпреки че някои от доставките са поръчани чрез дистрибутори, LaBaer каза, че университетът също използва 3D принтери, за да прави неща като тестови тампони за вземане на проби и щитове за лице, за да предпази хората, които вземат проби от заразяване.

Миналата седмица Университетът на Аризона също започна да произвежда свои собствени тестови комплекти, които бяха разпространени на Здравния отдел на окръг Пима, както и на местните доставчици на здравни услуги.

В допълнение към безвъзмездното финансиране, ASU също получи излив на доброволческа подкрепа за своите усилия. Миналата седмица университетътотправи призив към доброволци да помогнат за сглобяването на тестови комплекти, събирането и обработката на проби и обработката на проби.

LaBaer каза, че университетът има около 500 доброволци в допълнение към персонала на пълен работен ден, който работи седем дни в седмицата, за да се опита да свърши всичко възможно най-бързо.

„Докато всички останали се забавят…тези хора се втурват да свършат нещата“, каза ЛаБаер. „Те вървят в другата посока и се опитват да накарат нещата да се случат.

Аманда Морис обхваща всичко свързано с бионауката, което включва здравеопазване, технологии, нови изследвания и околна среда. Изпратете й съвети, идеи за истории или кучешки мемове на amorris@gannett.com и я последвайте в Twitter @amandamomorris за най-новите актуализации на бионауките.

Официален уебсайт на Alkotox – Вашият доверен партньор по пътя към начин на живот без токсини.

Независимото отразяване на бионауката в Аризона е подкрепено от безвъзмездна помощ от Фондация Флин.

Подкрепете местната журналистика. Абонирайте се за azcentral.com днес.

Клекли живее с трите си деца тийнейджъри през 2014 г. в приюта на Армията на спасението на Дикерсън Пайк. Дъщеря й, Дамиша Харис, сега ученичка в гимназията Maplewood, която се стреми да стане детски ортопедичен хирург, предложи на мама да дойде на събитието, за да й извадят утежняващ зъб.

На събитието миналата година Kleckley се записа за курс за това как да бъдеш партньор в медицинските грижи. Сега тя работи на шестия етаж на Saint Tomas Midtown, като проверява кръвното налягане и придружава пациенти до тестове.

Тя дойде в събота, за да помогне на други, които вървят по нейните стари стъпки.

„О, страхотно е“ да връщаш, каза Клекли. „Някои от тях са толкова благодарни. Те са много развълнувани. Аз бях миналата година, когато бях тук.“

Saint Thomas Health очаква да предостави редица услуги на 1000 жители на Тенеси, спрямо 800 през 2014 г., които са неосигурени или недостатъчно осигурени от 8 сутринта до 16:00 ч. Това е втората година, в която здравната система с нестопанска цел провежда медицинска мисия в родния си град.

„Никой не напуска медицинската мисия без достъп до първична медицинска помощ, независимо дали може да си го позволи или не“, каза Поуп.

Около 20 процента от възрастните в окръг Дейвидсън не са имали застраховка миналата година, според проучване на американската общност от Бюрото за преброяване на населението на САЩ.

Щатският сенатор Стив Дикерсън, R-Nashville, практикуващ лекар на пълен работен ден, прегледа 10 пациенти до 9:30 сутринта – повечето от които са „работещи бедни“ и дойдоха за зъболекарска помощ, предоставена от Hope Smiles.

Дългата опашка за получаване на грижи илюстрира, каза той, съществуващата нужда Тенеси да продължи разговора за това как да разшири покритието на хората, които попадат в празнината на здравното осигуряване.

„Това е разговор, който трябва да продължим. Ако погледнете навън, там има стотици на опашка“, каза Дикерсън, добавяйки „независимо дали става въпрос за Insure Tennessee или друг механизъм“, има нужда да бъде изпълнена.

Свържете се с Холи Флетчър на 615-259-8287 и в Twitter @hollyfletcher .

Преминаването към новите диагностични кодове, ICD-10, донесе някои проблеми с вземанията през четвъртото тримесечие, които трябва да бъдат отстранени в началото на 2016 г., каза главният финансов директор Лари Кеш. Компаниите прекараха години в подготовка за прехода към кодирането, което изискваше актуализиране на всички компютърни системи и обучение на хиляди служители.

Смит посочи инициативи, които очаква да даде тласък на компанията през следващите години, включително повишен фокус върху разширяването на присъствието й на съществуващите пазари.

Community Health Systems планира да отдели портфолио от 38 селски и малки градски болници в нова компания, наречена Quorum Health Corp., докато усъвършенства задълбочаването на присъствието си в градските и крайградските пазари.

Ангажиментът към отделянето на Quorum подчертава тенденцията към нишови и специализирани операции, тъй като болничните оператори преминават към система за възстановяване на разходи, която цени резултатите, които идват от последователни, интегрирани грижи вместо от обема на предоставените услуги.

8 неща, които трябва да знаете за Community Health, Quorum spin

Спинофът на Quorum, който предизвика вълнение през есента, когато беше обявен, първоначално се очакваше да приключи през първото тримесечие, но беше отложен поради нестабилност на дълговите пазари.

всеки Холи Флетчър на 615-259-8287 или в Twitter @hollyfletcher.

Графикът е разумно амбициозен за система с размера на VUMC, каза адвокат Анди Норууд, партньор в адвокатската кантора Waller.

Промяната на електронното медицинско досие на болница и системата за електронни здравни досиета е „много, много голямо начинание. Не е като да преминете от Word към WordPerfect“, каза Норууд. „Това е в категорията „гигантски“.

Мрежа от цифрови досиета на пациенти

Здравната система създаде настоящата си софтуерна система с McKesson, която реши да прекрати системата през 2018 г. Това накара VUMC да намери друга.

VUMC иска да осигури безпроблемна и по-ефективна система за пациенти и клиницисти.

„Най-готиното нещо, което ще направим с новия софтуер, е, че ще накараме нашите пациенти да изпитат една сметка – наистина сме ангажирани с това“, каза Джонсън.

Джонсън каза, че системата ще позволи на Vanderbilt да се свърже по-добре с болниците в цялата страна и света. Epic ще позволи на клиницистите във Vanderbilt да получават електронно здравни досиета на пациенти от други лекари и болници, които използват софтуера на Epic.

За пациентите лесният начин за достъп до медицинските досиета е светият граал, каза Норууд.

„Страхотно е, ако (някой) се нарани на почивка и някой може незабавно да получи достъп до досиета в друга болница в друг град“, каза Норууд.

Здравната система също иска да използва софтуера като инструмент за стимулиране на своя проект PREDICT, който разглежда въздействието на генома върху лекарствата. Това също е възможност да се помогне на други болници „да преоткрият периоперативната система“, каза Джонсън.

"Не е черно-бяло", каза Кейхил. "Проблемът е, че няма две съоръжения, които да са еднакви и да имат еднакви нужди."

Цената за Partners Healthcare, здравна система с нестопанска цел, базирана в Бостън, която управлява Brigham and Women’s Hospital и Massachusetts General Hospital, за внедряване на система Epic беше 1,2 милиарда долара .

Джонсън отказа да разкрие цената на този етап, но каза, че болницата ще получи "софтуера на справедлива цена".

„Правим много неща, за да бъдем фискално осведомени за това кого наемаме и пространството, което се използва за хората, които наемаме“, каза той.

Обучение за избягване на смущения

Системите за превключване идват със сложни работни потоци на маневриране между стари и нови компютърни системи, като същевременно се поддържа приемственост за пациенти и доставчици.

Може да причини смущения.

Wake Forest Baptist Medical Center в Winston-Salem, Северна Каролина, който постави система Epic преди няколко години, приписа някои загуби през 2013 г. на бизнес смущения по време на смяната.

„Ако започнете да разглеждате какво се е случило в Partners и Wake Forest, можете да започнете да оценявате, че има включен риск“, каза Джонсън.

Крис Костело, консултант с опит в внедряването на Epic, се присъедини към VUMC като ръководител на програмата CS 2.0 преди около три седмици, за да помогне за надзора на прехода, каза Джонсън.

Физическото проектиране, изпълнението и допълнителният персонал ще бъдат обширна задача. Персоналът, хардуерът и новите сървъри представляват около 75 процента от разходите. Софтуерът е около 25 процента, каза той.

Джонсън каза, че има планове да бъдат наети около 40 души, които да помогнат в ранните етапи на разработването и инсталирането на системата. Той очаква "много по-голям скок в наемането" за обучение на медицински сестри, лекари и администратори.

Здравните системи обикновено наемат доставчици на трети страни, за да помогнат при стартирането и персонализирането на нови компютърни системи, каза Кейхил.

VUMC ще изпрати около 170 души в централата на Epic, за да научат системата.

Джонсън очаква да наеме място в Нешвил, за да обучи 17 000 служители на VUMC.

„Мисля, че ще бъде предизвикателство, но честно казано, ние бяхме група за информационни технологии, която работи усилено“, каза Джонсън. „Това е същата група хора, които вършат неща, които наричаме „героични задачи“.

Свържете се с Holly Fletcher на 615-259-8287 или в Twitter @hollyfletcher.

Какво означава за пациентите

Целта е да се направи опитът на пациента по-рационализиран и ефективен. Със системата Epic Медицинският център на Университета Вандербилт ще може по електронен път да вземе медицинските досиета на пациента от други болници и лекари, които използват Epic. Точно така, сега пациентите или клиницистите на VUMC трябва да поискат файловете да бъдат изпратени по пощата или по факс.

Д-р Кевин Джонсън, професор и председател на биомедицинска информатика и главен информатик, каза, че „най-якото нещо“ ще бъде способността на здравната система да изпраща на пациентите само една сметка.

Логистиката

Медицинският център на университета Вандербилт ще започне да изпраща хора в централата на Epic Systems във Верона, Уисконсин, през януари, за да научат как да изградят новата система.

Повече от 300 души в отдела за здравни информационни технологии на VUMC ще работят по прехода; има планове за наемане на още около 40 души.

Ще има увеличение на наемането, което ще доведе до момента, в който VUMC започне да обучава своите клиницисти, което се очаква да започне около средата на 2017 г.

Планира се системата да бъде въведена в началото на 2018 г.

„Просто си спомням, че си помислих, че трябва да направя всичко възможно, за да спра това да продължи“, каза той.

Сега, след като препоръките на CDC за маски за напълно ваксинирани лица бяха премахнати, както и мандатите за маски в градовете, окръзите и много частни фирми, Смит се притеснява, че вирусът ще се разпространи и ще изложи на риск другите, особено други хора с отслабен имунитет, които не са получили ваксина. Аризона е в долната половина на щатите, когато става въпрос за процента от населението – 49% – което е получило поне една доза.

„Има елемент на притеснение, като например „Добре, ние просто изпълняваме системата на честта?“, каза Смит и добави, че се грижи да носи маска със себе си, където и да отиде, въпреки че е ваксиниран.

Тъй като пандемията от COVID-19 навлиза в нова фаза, имунокомпрометирани индивиди – включително тези с рак и ХИВ/СПИН – и техните защитници реагираха по различен начин на промените в мандатите за маски, като същевременно се застъпваха за разпространение на ваксини в тяхната общност.

И тъй като силно трансмисивният Делта вариант на вируса се разпространява в цялата страна, включително в Аризона, на фона на привидно завръщане към нормалното, мнозина все още се тревожат за заразяване с COVID-19.

Новите насоки крият рискове за имунокомпрометирани лица

Имунокомпрометираните индивиди включват тези, които имат автоимунни заболявания, като ХИВ/СПИН, както и тези, които получават лечение за заболявания като рак, които отслабват имунната им система.

Терминът обхваща и хора, които са получили трансплантации, които са засегнали имунната им система.

Грант Макфадън, професор по имунология в Държавния университет на Аризона и директор на Центъра за имунотерапия, ваксини и виротерапия в Biodesign, каза, че няма стандартна дефиниция за „имунокомпрометиран“.

„Определението е, че има някакъв аспект от тяхната имунна система, който не работи толкова добре, колкото на другите хора, и това може да се дължи на тяхното заболяване, може да се дължи на лекарствата, които приемат, може да се дължи на генетични фактори", каза той.